Množica celoletnih aktivnosti, ki jih ponuja Črni Kal z okolico so vsekakor razlog za vaš oddih v Vili Robida.

 

Zanimive kolesarsko-tekaške poti, plezalne smeri različnih zahtevnosti, pohodi z nepozabnimi razgledi, skok v morje in vrhunska lokalna kulinarika, bodo zadovoljile prav vsakega gosta. Ob vsem tem pa raziščite naravne ter kulturne znamenitosti Istre, Kraškega roba in najlepših krajev Slovenije. 

Izposoja električnega kolesa

Za aktivno odkrivanje lokalnih znamenitosti, kraških ter istrskih kolesarskih poti, gostom nudimo možnost izposoje električnih koles.

Vila Robida je namreč odlično izhodišče za odkrivanje kraških gozdičkov, slikovitih kamnitih vasi, čarobnih vinogradov in mogočnih oljčnih nasadov. S kolesi se lahko odpravite vse do morja, kjer dan preživite na kateri od divjih ali urejenih plaž ali pa izlet namenite raziskovanju obmorskih mest ter njihovih kulturnih znamenitosti.

Z električnim kolesom je odkrivanje lepih razgledov in čarov slovenske obale in njegovega zaledja lahko enostavno in zabavno.

Za rezervacijo koles nas pokličite na 031 313 666,
ali pišite na info@vila-robida.si.

Plezanje v kraškem robu

Preizkusite svoje plezalne sposobnosti v prostem plezanju na katerem od naravnih plezališč v neposredni bližini Vile Robida.

Kraški rob namreč ponuja čudovita plezalna območja, ki s svojim pestrim izborom težavnosti zadovoljijo športne plezalce različnih izkušenj, zahtevnosti in želja. 

Povzpnete se lahko na:

  • Plezališče Osp: kjer se polkrožna previsna stena, razprostira nad eno izmed najstarejših vasic na slovenskem
  • Plezališče Črni Kal: drugo največje plezališče z zavetno lego, ki vas bo na samem vrhu očaralo s čudovitimi razgledi na koprsko zaledje ter Tržaški zaliv
  • Plezališče Mišja peč: in eno izmed prepoznavnejših plezališč v Evropi, ki zaradi svoje strukture pogosto predstavlja izziv tudi vrhunskim plezalcem. V njem je dom najdla tudi zaščitena vrsta sove - Uharica. 

Balvaniranje

V le deset minut oddaljenem Kopru lahko svojo plezalno tehniko in moč nadgradite v največjem balvanskem centru v Sloveniji, ki nudi kar 900 m2 telovadne površine.

 

Na zmenek z naravno in kulturno dediščino v okolici

Spogledovanje z razkošnimi naravnimi in bogatimi kulturnimi danostmi kraškega roba in istrskega zaledja bodo zagotovo ogrele vaše srce. Z lahkotnim korakom se sprehodite po neštetih razgibanih poteh, ki jih krasijo mogočne utrdbe, strateško umeščene cerkve, bistre reke, slapovi, značilni oljčniki in s soncem negovani vinogradi, vse do morja, kjer boste s polnimi pljuči zadihali zdrav morski zrak.

Nekaj naših predlogov: Črnokalska utrdba (361m), grad Socerb (389 m), Slavnik (1028 m), Nanos (1262 m), Slap Veli vir (201 m), naravni rezervat Škocjanski zatok, Škocjanske jame, Predjamski grad, kobilarna Lipica, Štanjel, Postojnska jama, Sečoveljske ali Strunjanske soline ...

Aktivnosti v Vili Robida in njeni bližini

V Vili Robida lahko s svojimi najdražjimi zaplavate v bazenu, se pomerite v namiznem tenisu, na terasi pa lahko izvajate jogo, pilates ali raztezanje.

Kraški rob in slovenska obala sta primerna tudi za kolesarjenje, plezanje, pohodništvo, nordijsko hojo, tek / trail tek, šah, badminton, namizni tenis, adrenalinske športe – jadralno padalstvo, vodeni ogledi s kolesom, pohode.

V bližini do 20 km vam ponujamo jahanje, vožnjo s kanujem/kajakom, veslanje, surfanje, potapljanje, plavanje, ribolov, panoramski poleti z malim letalom, tenis, fitnes, golf, lokostrelstvo, odbojko na mivki, nogomet, odbojko, košarko, šolo plavanja, teka in triatlona.

Najem prostora

Večnamenski prostor v Vili Robida je odlična izbira za izvedbo poslovnih srečanj, teambuildinga, predavanj, predstavitev, sestankov ali raznih tečajev.

Več...

 

 

Nobena želja ni neizvedljiva

Zaupajte nam vaše želje, mi pa vam jih bomo pomagali uresničiti.

kontaktirajte nas