Vila Robida oživlja
zgodovino Črnega Kala

Davnega leta 1895 je bila Hiša Robida največji objekt na Ćetnari (Katinara), kot domačini imenujemo spodnji Črni Kal, s svetovno znanimi plezališči. Bila je pomembna točka na poti z Obale v notranjost države. Že takrat je hiša sestavljala vaško gostilno, trgovino z živili, prenočišča in pošto. Po vojni je bila gostilna najbolj poznana po odličnih klobasah in pršutu ter okusni domači kuhinji, ki sta jo gostom nudila naša nonota Olga in Slavko Žerjul.

Dolga leta je bil večinski del hiše prazen in zapuščen, vse dokler ni Slavkov vnuk Žiga natrosil nekaj predlogov, sestra Tina, arhitektka, pa je izbrano idejo prenesla na papir. Složno razmišljanje družine Vatovec in none Olge je kmalu obrodilo sadove.

Istrsko kamnito hišo smo julija 2018 popolnoma obnovili in nastala je Vila Robida, kjer gostom nudimo višji nivo kakovosti storitev.

Zakaj ravno "Robida"?

Ime "Robida" izhaja kot izpeljanka iz besed "Kraški rob", kjer robidevo grmičevje ugodno uspeva in nas obenem razveseljuje z okusnimi sadeži.

Vsaka jagoda robide tvori neprecenljiv del Vile Robida, ki obiskovalcem nudi izjemno doživetje v prijetnem ambientu. Prav tako kot vsaka jagoda predstavlja nepogrešljiv del celote, si želimo, da vsak gost postane pomemben del naše zgodbe, ki jo pišemo skupaj z okusi in doživetji.

Apartma Nono

Istrsko podeželje. Kraški rob. Gozd.

Sobe smo oblikovali z mislijo na istrsko podeželje in spomin na nonote, na mogočne stene Kraškega roba in gozd nad njim, zato je vsaka drugačna, samosvoja.

V 1. nadstropju se nahaja pet udobno opremljenih sob z lastno kopalnico. V 2. nadstropju vile boste odkrili tri sobe z lastno kopalnico, renovirane v letu 2024. Vsak prostor nosi pridih zgodovine in sodobnega dizajna, ustvarjenega za popolno udobje  gostov. Naša vila je pravo zatočišče, kjer se tradicija sreča s sodobnim udobjem, ustvarjajoč nepozaben pobeg v čarobno okolje slovenske Istre.

Tik ob bazenu se razprostirajo trije Deluxe apartmaji, ki smo jih poimenovali po naših nonotih. Nona, Nono in Nana. 

Vila prevzame pozornost nase s sodobnim (ogrevanim) bazenom in zasebnim VIP SAVNA & SPA kotičkom. Zasebni prostor s finsko in turško savno ter jacuzzijem je namenjen tako gostom Robide kot tudi zunanjim gostom in zagotavlja popolno intimnost.