Gostoljubje in okusna domača kuhinja

Davnega leta 1895 je bila Hiša Robida največji objekt na Ćetnari (Katinara), kot domačini imenujemo spodnji Črni Kal, s svetovno znanimi plezališči. Bila je pomembna točka na poti iz Obale v notranjost države. Že takrat je hiša sestavljala vaško gostilno, trgovino z živili, prenočišča in pošto. Po vojni je bila gostilna najbolj poznana po odličnih klobasah in pršutu ter okusni domači kuhinji, ki sta jo gostom nudila nonota Olga in Slavko Žerjul.

 

Dolga leta je bil večinski del hiše prazen in zapuščen, in sicer, vse dokler ni Slavkov vnuk Žiga natrosil nekaj predlogov, sestra Tina pa je izbrano idejo prenesla na papir. Složno razmišljanje družine Vatovec in none Olge je kmlau obrodilo sadove. Istrsko kamnito hišo smo julija 2018 popolnoma obnovili in nastala je Vila Robida, kjer želimo gostom ponuditi višji nivo kakovosti storitev.

Zakaj ravno "robida"?

Robidovo grmičevje ugodno uspeva na Kraškem robu in nas obenem razveseljuje z okusnimi sadeži. Prav tako, si želimo, v prijetnem ambientu Vile Robida, razveseliti vsakega gosta.

Istrsko podeželje. Kraški rob. Gozd.

Sobe smo oblikovali z mislijo na istrsko podeželje in spomin na nonote, na mogočne stene Kraškega roba in gozd nad njim, zato je vsaka drugačna, samosvoja.

V 2. nadstropju hiše se nahaja šest sob s skupno kopalnico in toaletami, v 1. nadstropju se nahaja pet udobno opremljenih sob z unikatno oblikovano kopalnico. Tukaj je še kuhinjski kotiček s hladilnikom in mikrovalovno pečico za pripravo čaja ali za pogreti mleko vašim malčkom.

Mansardna etaža obsega šest sob s skupno kopalnico in toaleto, in sicer sobo s skupnimi ležišči (5x) in pet manjših dvoposteljnih svetlih sob. Pohvalimo lahko izjemno udobne postelje. Več v zavihku "sobe".

Bi želeli košček Robide v svojem prostoru?

Zaupajte nam vaše želje, mi pa vam jih bomo pomagali uresničiti.

kontaktirajte nas